Tradiţie
Casele (de) Ajutor Reciproc, au în ţara noastră o tradiţie de multe generaţii, reunind aproximativ două milione de membri, cuprinşi în peste 2.500 de unităţi, organizate în Uniuni şi Federaţii, atât la nivel teritorial cât şi naţional.
Desfăşurându-şi activitatea în baza OG 26/2000 (aprobată prin Legea 246/2005) şi a Legii nr. 122/1996 (cu completările şi modificările ulterioare) şi a statutelor proprii, Casele (de) Ajutor Reciproc sunt independente în raporturile cu alte organizaţii politice sau obşteşti, organisme economice, de stat, administrative, sindicale, etc.
Continuitate
Consacrate în decursul a câtorva decenii de activitate ca organizaţii non-profit, create de salariaţi, ele au constituit în timp pentru membri săi unicul mijloc de rezolvare a unor probleme financiare, de îndeplinire a unor proiecte.
În ultimii ani, C.A.R. Învăţământ Vaslui I.F.N. cunoaşte o amplă activitate de consolidare şi modernizare, de diversificare a serviciilor oferite membrilor, valorificând în condiţiile economiei de piaţă atuul tradiţiei, al condiţiilor avantajoase oferite.
Misiune
C.A.R. Învăţământ Vaslui I.F.N. există pentru a oferi membrilor săi serviciile unei instituţii solide, disciplinată financiar, având resurse umane calificate, care deserveşte nevoile financiare de economii şi împrumuturi.
Serviciile acestea se adresează persoanelor cu domiciliul şi / sau locul de muncă în Municipiul Vaslui şi / sau comunele limitrofe.
Viziune
C.A.R. Învăţământ Vaslui I.F.N. doreşte să fie instituţia financiară care sprijină permanent rezolvarea nevoilor financiare ale membrilor săi.
Principii
- Protejarea fondurilor sociale ale membrilor.
- Membri se ajută între ei pentru îmbunătăţirea situaţiei lor economice.
- Caracterul colectiv al organelor de conducere.
- Consiliul Director este compus din membri activi, aleşi pentru îndeplinirea unui mandat predeterminat, în timp şi în atribuţiuni.
- Instituţii având ca membri persoane fizice care îndeplinesc condiţiile legii 122/1996 şi a statutului propriu al C.A.R. – I.F.N., lucrând în aceeaşi unitate sau fiind membri ai aceeaşi comunităţi.